Vragen Gemeentebelangen Hoogeveen

Naar aanleiding van berichten in de pers dat Attero een biogascentrale gaat bouwen die jaarlijks maar liefst 10 miljoen kubieke meter gas produceert zijn wij bezorgd over de plannen die wij als gemeente Hoogeveen in een samenwerkingsverband met een aantal partners hebben om een biocentrale te gaan ontwikkelen.

Attero krijgt miljoenen subsidie van Europa en de gemeente Hoogeveen, voor zover ons bekend is, niets.

Onze vragen:

• Is het college op de hoogte van de plannen van Attero?
  • Kunnen wij met de relatief kleine centrale die we willen bouwen wel voor een concurrende prijs aan onze afnemers leveren in vergelijking met Attero die veel grotere hoeveelheden, en daardoor goedkoper kan produceren en ook nog subsidie van Europa ontvangen heeft?
  • Maw woorden is het nog wel reĆ«el om deze plannen in Hoogeveen door te zetten?