Persbericht Gemeentebelangen Hoogeveen.

Aanslag WOZ dit jaar in Hoogeveen zonder problemen??????

Zoals elk jaar wordt eind februari de WOZ aanslag verzonden. Gemeentebelangen Hoogeveen is daar de afgelopen jaren zeer actief mee bezig geweest. Honderden reacties hebben we gehad van inwoners van Hoogeveen. Volgens Jan Steenbergen waren de reacties meestal dat de waarde van de woning te hoog was. Heel vaak werd dat ook zeer goed onderbouwd met terechte argumenten. Daarop heeft Gemeentebelangen diverse keren richting gemeente vragen gesteld. De reacties waren vaak dat er aan gewerkt werd maar dat de oorzaak lag in het systeem van waardebepaling. Voor Gemeentebelangen mag een systeem nooit de reden zijn voor foute waardebepalingen. Het is de mens die dat systeem heeft bedacht en daarom is het systeem nooit een argument. Ook kregen we van inwoners vaak reacties dat de foto van hun woning op de website niet actueel was.
Al deze argumenten hebben wij diverse keren met ambtenaren en wethouders besproken. We kunnen wel zeggen dat er vorderingen zijn gemaakt. Er is een extra ambtenaar aangesteld die helpt met het beoordelen van de taxatie rapporten en wat de gemeente niet deed, grote uitschieters controleren, doen ze nu wel.
Jan Steenbergen hoopt dat de WOZ aanslag dit jaar(met peildatum1 januari 2009) tot een beperkt aantal bezwaarschriften zal lijden. Dan is ons doel bereikt. Maar dat heeft wel een aantal jaren gekost.
Toch willen wij de inwoners van Hoogeveen oproepen kritisch hun aanslag te bekijken. Indien er toch nog vragen zijn neem dan even contact met ons op aldus Jan Steenbergen.
Indien nodig ondernemen wij actie.
De taxatiewaarde moet ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar. Klinkt misschien vreemd maar de waarde van de huizen is pas na 1 januari 2009 gedaald. En zoals al eerder gezegd is 1 januari 2009 de peildatum. Volgend jaar zal de invloed van de daling van de huizenprijzen zichtbaar moeten worden in de WOZ waarde.
Het adres van onze website is:
www.gemeentebelangenhoogeveen.nl
Uw Lokaal Belang is Ons Lokaal Belang!