logo sterk lokaal

Aimée Niebuir-Van der Ham lijsttrekker Sterk Lokaal

Lijsttrekker
Aimée Niebuir-Van der Ham is de  lijsttrekker voor de nieuwe Drentse politieke partij Sterk Lokaal.  De  partij  heeft  dat  tijdens  de  nieuwjaarsreceptie  in  het  Provinciehuis  bekend gemaakt.  Een  vrouwelijk  gezicht  wordt  dus  het  boegbeeld  van  de  Drentse  politieke  partij Sterk  Lokaal.  Aimée,  gemeenteraadslid  namens  Gemeentebelangen  Borger-Odoorn,  is inwoner van Klijndijk. “Ik heb er enorm veel zin in,” aldus de nieuwbakken lijsttrekker. “Sterk Lokaal wordt de stem van de lokale gedachte in de Provinciale Staten. Het wordt tijd dat de provincie,  net  als  veel  gemeenten  al  doen,  zich  gaat  inzetten  om  initiatieven  uit  de samenleving  –  dorpen en  verenigingen  –  te  stimuleren en ondersteunen. De provincie is nu teveel de overheid die zaken verbied in plaats van mogelijk maakt.

Sterk Lokaal
Sterk Lokaal is een nieuwe Drentse partij. Het initiatief voor de oprichting is genomen door  leden  van  een  aantal  lokale  partijen,  die  allen  bestuurlijke  verantwoordelijkheid  dragen  in Drenthe.  Deze  unieke  samenwerking  wordt  ondersteund  door  de  OSF   (Onafhankelijke Senaatsfractie), en ook leden van lokale partijen uit gemeenten waar de lokalo’s niet in het college zijn vertegenwoordigd hebben zich al aangesloten.
Kandidatenlijst
De  nummer  twee  van  de  lijst  van  Sterk  Lokaal  is  de  in  Emmen  wonende  Harrie  Kroeze. Partijvoorzitter  John  Uffels:  “Met  Aimée  en  Harrie  hebben  we  toppers  bovenaan  onze  lijst staan.  Aanstaande  zaterdag  zal  tijdens  onze  Algemene  Ledenvergadering  verder  worden gesproken over de kandidatenlijst. We hebben een club goede mensen met een hart voor de lokale politiek  bij elkaar weten te brengen. Wij rekenen zonder meer op een goede uitslag voor Sterk Lokaal.”
Verwachtingen
Gezien de uitkomsten van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014, meer dan 30{3f379fb01acb9a17c7afb94f7e2ee4bb2de1e52429feb8adbfdc546a89767fe3} van de  stemmers  koos  voor  een  lokale  partij,  worden  aan  lokale  partijen  grote  verwachtingen toegedicht.  Uffels  tempert  die  verwachting  enigszins.  “Wij  hopen  natuurlijk  op  een geweldige  uitslag,  maar  we  moeten  ons  wel  realiseren  dat  we  een  nieuwe  partij  zijn.  Wij kunnen  onze  campagne  niet  met  tienduizenden  euro’s  subsidiegeld  bekostigen,  maar  wij beschikken  wel  over  de  mensen  die  midden  in  de  samenleving  staan.  Wij  denken  dat  we
vanuit die kracht een mooie score kunnen behalen.”