Maandag 26 maart heeft Gemeentebelangen een vergadering gehouden in zaal Mol in Hollandscheveld. Aanleiding was het voorstel van B& w om voorlopig de Mr Cramerweg niet door te trekken en zodoende Hollandscheveld te ontlasten en de veiligheid in het dorp te verbeteren.

De leiding van de avond was in handen van Serge Vinkenvleugel (RTV Drenthe). Serge heeft op een deskundige en onafhankelijke manier de avond geleidt.Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en ook de politici van andere partijen zijn ruim aan het woord geweest.Het was alleen jammer dat SP en GL schittereden door afwezigheid. Een gemiste kans om te horen hoe Hollandscheveld er over denkt. Vanuit de bevolking waren er ook heel veel vragen richting de politiek. Niet alle vragen konden beantwoord worden want niet alle partijen hebben hun standpunt al bepaald. Duidelijk is wel geworden dat Hollandscheveld het niet zoveel uit maakt welk tracé er gekozen wordt als er maar een rondweg komt die Hollandscheveld ontlast. En dat in de eerste plaats vanwege de onveilige situaties die zich nu voor doen. Ook vind Hollandscheveld dat belofte schuld maakt. Al 30 jaar wordt het dorp beloofd dat er een rondweg komt maat hij is er nog steeds niet. Als het aan het college ligt zal het zeker nog 10 tot 15 jaar duren voor de rondweg er eventueel komt. Ook het alternatief wat tijdens de raadsvergadering nog werd aangedragen om de huidige weg door verkeersremmende maatregelen veiliger te maken kan absoluut niet op de steun van Hollandscheveld rekenen. Afgaande op de meningen van de bevolking zijn de alternatieven via de Langedijk favoriet. Al met al was het een zeer geslaagde avond met een goed gevulde zaal Mol.

Serge Vinkenvleugel verraste aan het eind van de avond de Hospice door bekend te maken dat hij zijn gage daarom gaat schenken.

Op 12 april zal in de gemeenteraad blijken wat er uiteindelijk als besluit uit de hoge hoed van de Raad komt.

Gemeentebelangen is daar duidelijk in. Er is het dorp wat beloofd, het is absoluut noodzakelijk voor de veiligheid en daarom is uitstel geen optie meer. De crisis is zo heftig dat met geen mogelijkheid is zeggen wanneer en of Riegmeer ontwikkeld zal worden. Neem de Cramerweg op in de investeringsbegroting en plan een jaar van uitvoering. Dat geeft het dorp duidelijkheid en dat moeten we als politiek gewoon willen.