logo sterk lokaal
Gemeentebelangen

Nieuwe partij provinciale statenverkiezingen: Sterk Lokaal

Vrijdag 19 december om 10.00 uur heeft Sterk Lokaal zich als nieuwe partij laten registreren voor de provinciale statenverkiezingen in Drenthe. Het initiatief wordt ondersteund door Gemeentebelangen Borger-Odoorn, Gemeentebelangen De Wolden, Gemeentebelangen Hoogeveen, Gemeentebelangen Noordenveld, BBC2014 Coevorden, PLOP Assen en Wakker Emmen. Na de gemeenteraadsverkiezingen bezetten lokale partijen 30{3f379fb01acb9a17c7afb94f7e2ee4bb2de1e52429feb8adbfdc546a89767fe3} van de raadszetels, reden om nu ook het lokale geluid in het provinciehuis te laten klinken.

Unieke samenwerking

Niet eerder kon een lokaal initiatief op zo’n brede ondersteuning rekenen als nu bij Sterk Lokaal. Initiatiefnemers Rene van der Weide, Niek Wind, Jan Steenbergen en Jan ten Kate stelden dit ook als voorwaarde. “We moeten versnippering zoveel mogelijk voorkomen met als doel een sterke onafhankelijke statenfractie.” De Onafhankelijke SenaatsFractie (OSF) heeft aangegeven blij te zijn met dit initiatief en heeft haar unieke steun toegezegd.

Lokaal geluid

Lokale partijen kenmerken zich door hun nuchtere, praktische aanpak en zijn wars van aansturing vanuit Den Haag. De belangen van Drenthe, haar inwoners en de Drentse gemeenten bepalen de agenda van Sterk Lokaal. De provincie toont zich tot op heden traditioneel, zeker als het gaat om het oppakken van initiatieven uit de samenleving. Dat moet anders!

Lijsttrekker en programma

Alle inwoners in Drenthe kunnen rechtstreeks lid worden van Sterk Lokaal. De partij staat op zichzelf, los van de lokale gemeentelijke partijen. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.sterklokaal.nl. In januari wordt de lijsttrekker gekozen, de kieslijst en het programma vastgesteld. We doen een oproep aan alle mensen in Drenthe die zich betrokken voelen om zich aan te melden voor een Sterk Lokaal geluid.

De website van de nieuwe partij staat op www.sterklokaal.nl en u kunt de partij op facebook volgen via https://www.facebook.com/pages/Sterk-Lokaal/622273574544880?sk=timeline