“Zijn we nu helemaal de weg kwijt?
Bovenstaande flitste door mij heen toen ik in de afgelopen week in de krant las dat er in de Hoofdstraat ter hoogte van de cascade 20 bomen gepland zullen worden.
Twintig bomen voor een geldbedrag van een half miljoen euro.
Naar onze inwoners toe wordt er dan even bij geschreven dat het geld van de provincie komt.
Met andere woorden het wordt ons geschonken. En het past uitstekend in de uitvoering van de structuur visie.
Een prachtig v…erhaal maar het is gemeenschapsgeld. Waar het ook vandaan komt maakt niet uit.
De plannen voor de Hoofdstraat dateren uit de tijd dat het allemaal nog goed ging. Ten minste dat dachten velen.
Balotra zette Hoogeveen op de kaart met de woorden “durf te dromen”.
En dromen doet men nog steeds. Het gaat maar door. Terwijl heel veel inwoners en ook vooral ondernemers elke dag weer puzzelen om de eindjes aan elkaar te knopen op financieel gebied blijft onze overheid maar geld uitgeven.
De bomen zullen verzorgd moeten worden vooral als het om zulke bomen gaat.
Na verloop van tijd komt er blad ook dat moet geruimd worden en die kosten komen voor de gemeente.
Dank je wel.
Het centrum management en de ondernemers zijn het eens, dus gaat de uitvoering ook door.
Wat ik mij nu afvraag is er nou echt niet één die gezegd heeft van beste mensen laten wij het gezonde verstand nu toch eens laten werken.
Is er geen beter doel???
Ik denk niet dat ook maar iets naar voren moet brengen want er zijn tal van voorbeelden waar het geld beter besteed had kunnen worden.
Graag hoor ik van het college hoe dit in deze tijd tot stand komt?
Ook hoor ik graag of er naar alternatieven gekeken is wat beter aansluit bij de problemen van deze tijd?
Fractie Gemeente belangen
Jan Stoefzand